FansClub Jethro Tull ČR
partnerem webu je
Audio3 - partner webu
Logo FansClub Jethro Tull Czech Republic
Koláž - booklety
O kapeleDiskografieTextyČlánkyOdkazyKe staženíKnihyKalendářGalerie

Dojmy z koncertu v Moskvě

Koncert se konal v Moskvě v rámci festivalu Ostrov světla, Jethro Tull hráli první den jako třetí kapela (a největší hvězda večera).

Přišla jsem už ve čtyři, poslechla si soundcheck a pozdravila se s Jonathanem. Přijela mladá sestava - kromě IA a JN nám zahráli James Anderson (pseudonym James Duncan) na bicí, Florian Opahle na kytaru (hraje v kapele s Gregem Lakem), John O'Hara na klávesy a Lucia Micarelli na housle.
Byla strašná zima, počasí se zbláznilo, po třicítkách minulý týden bylo jen deset stupňů a foukal vítr, všichni se klepali. Ale koncert stál za to! Kromě klasiky byla výborná variace na Mozarta a Kashmir od Led Zeppelin, ten se jim zvlášť povedl. A pak se mi moc líbila Night in Budapest! Lucia byla výborná, nejen že hraje na housle jak bůh, ale taky to je fakt kočka. V deset se bohužel muselo končit, takže kapela hrála jen hodinu a půl, jako přídavek jsme dostali Locomotive Breath.
Po koncertě se všichni utekli hřát domu, ale pár lidí včetně mě zůstalo, protože jsme dostali přislíbeno, že se nám IA podepíše. A taky že se objevil, na všechny se dostalo a přišli i ostatní z kapely. Florian byl v moc dobrý náladě a pozval mě na pivo, takže jsme ještě poseděli s Jamesem, Luciou a spol. skoro do rána. Fotky jsou špatný, protože se nesmělo fotit s bleskem a jinak příjemná ochranka nás po třetí písničce fotit nenechala vůbec. (Policie jinak bývá dost tvrdá, na Watersovi se k nám chovali jak k vězňům.)

Jojo, i v Rusku je někdy víc než dobře! Teď ještě ušetřit rublíky na Stinga ...

 kontakt FansClub Jethro Tull ČR: prezident Karel Brychta, webmaster Miroslav Hofbauer