FansClub Jethro Tull ČR
partnerem webu je
Audio3 - partner webu
Logo FansClub Jethro Tull Czech Republic
Koláž - booklety
O kapeleDiskografieTextyČlánkyOdkazyKe staženíKnihyKalendářGalerie

Dojmy koncertu v Polné

Takže jak se někdo těšil, tady je menší zpráva o tom jak to v té Polné dopadlo. Předem upozornuju, že nejsme až tak velký znalec Jethro Tull a taky nejsem nějak zvlášt dobrý v gramamtice. Celý koncert se odehrával v přírodním "amfiteátru" v Polné. Příjemné prostředí, které podle mých propočtů mělo pojmout něco kolem 300 lidí na sezení, na stání asi ani nepočítali. Podle méh odhadu se tam sešlo 3-4 tisíce lidí, což se projevilo v obsazenosti hospod, samotného koncertu a závěrečné neuvěřitelné šlapanici, když se všichni tlačili ven.

A ted k samotnému koncertu. Začali asi 10 minut po osmé a celý koncert začali nejstaršími věcmi jako Nothing is Easy, Beggars Farm, Boureé a pomalu pokračovali tvorbou. Někdy při Beggars Farm se spustil opravdu docela dost hroznej slejvák, který byl dost nepříjemný hned z několika důvodů - pršelo, byl jsem mokrej až na spodky, protože všichni kolem mě měli deštníkya všechno to stékalo na mě, ale vůbec mi to nezkazilo náladu. Nezkazilo mě ani náladu, že sjem přes deštníky moc neviděl, ani to, že mi párkrát málem vypíchly oči, prostě tam nešlo nějak zkazit náladu ;o). Postupně zahráli Mother Goose z Aqualungu a nějaké skladby z Crest of Knave (které nemám, takže jenom věřím tomu co Ian říkal). Potom zahráli vánoční koledu, jméno si nepamatuju, ale Ian ji uváděl se slovy: "God, isn´t this a fucking Christmas weather?" nebo nějak tak. Atmosféra postupně houstla, přestával jsem pomalu cítit mokré spodky a koncert se pomalu blížil ke konci. Zahráli ještě jednu písničku ze sólové tvorby kytaristy a Ian si skočil na záchod. Základ koncert končil naprosto skvělým Aqualungem (už byla jakž takž tma a světla už začala mít smysl). Jako přídavek si pamatuju takovou hračičku klavíristy a basáka, potom jedna písnička z Aqualungu a na závěr Locomotive Breath, při kterém hodili do publika dva velké balóny s logem JT a potom loučení mávání, a jak jsem na začátku řekl, hrozná tlačenice ;o)

Podle mě byl koncert fantastický (no můj první celkově;o), skvělá gradace (i když podle mě to mělo ještě druhý vrchol u Boureé) celého koncertu, občasné legrácky a byl jsem příjemně překvapen jaký je Ian herec (nebo showman) a jak tančil po podiu, dělal že rhaje na kytaru s flétnou (mám fotku, ale vypadá to spíš jako, že onanuje, ale to je asi věc názoru;o).Ale docela mě zklamalo, že na místě prodávali jenom trička. Byl jsme ochoten tam nějaký penízky utratit za CD ...

Ale doufám, že se tu ještě někdy ukážou ...

 kontakt FansClub Jethro Tull ČR: prezident Karel Brychta, webmaster Miroslav Hofbauer