FansClub Jethro Tull ČR
partnerem webu je
Audio3 - partner webu
Logo FansClub Jethro Tull Czech Republic
Koláž - booklety
O kapeleDiskografieTextyČlánkyOdkazyKe staženíKnihyKalendářGalerie

Ahoj Kartullixi a ostatní tullíci :-)

Tak se mi podařilo překonat čtvrteční línou náladu a v pátek jsem se přece jen vypravil stopem do Karlsruhe na Jethra. Začal jsem stopovat asi v 6 večer na Zličíne, do Karlsruhe jsem dojel v sobotu, asi ve čtvrt na pět odpoledne.

V Karlsruhe byl od pátku do neděle rockový festival "Das Fest". Vstup na něj byl zdarma, platilo se pouze uvnitř areálu za jídlo a za pití (pivo za 3 eura). Takže tam teoreticky šlo jít na Jethro Tull zcela zdarma. Což se mi vzhledem k horku tam panujícímu a žízni z něj vyplývající ovšem nepodařilo a nechal jsem tam částku zhruba odpovídající ceně pražského lístku. (Po koncertě, když jsem seděl nad papírem s čísly 1. - 19. a dával dohromady seznam skladeb, jsem asi trochu pozapomněl, že ceny nejsou v korunách, ale v eurech. :)

Od půl druhé do půl čtvrté byla přestávka a prostor před pódiem se vylidnil, čehož jsem využil a zabral si místo v předu u hrazení. Od půl čtvrté do šesti pak hrály dvě skupiny (ta první, italská, byla dost příšerná, ale podařilo se mi jí přetrpět. :).

Jethro Tull začali hrát přesně podle programu v 18:30, hráli hodinu a tři čtvrtě. Oproti Praze a Polné hráli tři, resp. čtyři jiné skladby (hráli zde Pavane i Boureé; viz. seznam skladeb), také pořadí ostatních skladeb bylo jiné než v Praze. Takže moje obava, že budu dopředu vědět jaká bude příští skladba, se naštěstí nevyplnila. Anderson zpíval buď líp, nebo minimálně stejně dobře jako v Polné. Nevím jak v Polné, ale myslím že v Praze závěrečnou skladbu Cheerio pustili celou ze záznamu, takže jsem byl příjemně překvapen, když ji tady poctivě zahráli a odzpívali a Giddings pustil záznam až když se šel přidat k ostatním na závěrečné děkovačce.

Koncert byl skvělý, takže mi nezkazilo náladu ani to, že jsem při návratu domů zmoknul a rozbil pivo koupené po koncertě, které jsem si vezl jako suvenýr domů. :-( Perlička na závěr: z Berouna do Prahy (řekl jsem si, že na té benzínce budu maximálně hodinu a pak pojedu vlakem) mě po 59 minutách vzal maďarský kamion. :-)

P.S.: KARLSRUHE - seznam skladeb:

  1. My Sunday Feeling
  2. Cross Eyed Mary
  3. Eurology
  4. Beggar's Farm
  5. Mother Goose
  6. Farm On The Freeway
  7. Pavane
  8. Weathercock
  9. Medley : Songs From The Wood / Too Old To Rock And Roll - Too Young To Die! / Heavy Horses
  10. Boureé
  11. Morris Minus
  12. New Day Yesterday
  13. God Rest Ye Merry Gentlemen
  14. Budapest
  15. Holly Herald
  16. Locomotive Breath

přídavky:

  1. (Holly Herald 2) + Aqualung (bez počátečního kytarového sóla Aqualungu)
  2. Protect And Survive - Baloons
  3. Cheerio (live!)
 kontakt FansClub Jethro Tull ČR: prezident Karel Brychta, webmaster Miroslav Hofbauer