FansClub Jethro Tull ČR
partnerem webu je
Audio3 - partner webu
Logo FansClub Jethro Tull Czech Republic
Koláž - booklety
O kapeleDiskografieTextyČlánkyOdkazyKe staženíKnihyKalendářGalerie

Mail Honzy Havranka, basisty JT revivalu "Bratranci Veverkove" panu Cornickovi:

Zdravim vas p. Cornicku (nebo muzu rict proste drahy Glenne?).

Omlouvam se ze Vas rusim. Jsem Vas velky fanousek, od chvile co jsem zacal poslouchat Jethro Tull (zhruba pred 15 lety), a co jsem precetl spoustu informaci o teto vyjimecne kapele.
Jsem v kontaktu s kamaradem, ktery si Vami e-mailoval o aparatech znacky HIWATT. Take obdivuji tyhle stare zalezitosti, mimochodem hraju rovnez na stary zesilovac Sound City 200 (Dallas Arbiter Company, zamestnavatel Davida Reevese predtim nez zalozil firmu HIWATT, vzpominate?) predelany podle HIWATTu.
Hraju rovnez na basu, obdivuji vas styl hrani, ktery je mi blizky, zejmena na albech Stand Up a Benefit. BENEFIT je pro mne velmi osobni album - staci par tonu a uz mi beha mraz po zadech, neuveritelne emotivni deska.
No, jsem opravdu tak nadsenym blaznem do tehle hudby, ze jsem dlouho hledal vhodne muzikanty a dobre lidi, kteri by si tuhle muziku radi zahrali a nakonec se to podarilo :o).
Byl bych opravdu nesmirne potesen kdybyste si poslechl nekolik rannych kusu JT, ktere se nam s kapelou podarilo nahrat behem koncertu.

Vas,
Jan Havranek
Ceska Republika

Poznamka autora: Daval jsem Glenn Cornickovi jenom odkaz, abych nezahltil jeho urcite objemnou schranku a popravde jsem moc nedoufal ze se vubec ozve zpet, kvuli nejakymu otrapovi co se snazi pajcovat jeho skvely basovy linky :o)

Odpoved Glenna Cornicka, ex-basaka Jethro Tull panu Havrankovi:

Ahoj Jane (Havránku),

velmi rád jsem si přečetl tvou zprávu. Omlouvám se za zpoždění odpovědi, ale neměl jsem čas si stahnout tvou hudbu dříve, až včera. Opravdu se mi to líbí, a myslím, že máš všechny basové party správně. Vypadá to, že je znáš lépe, než teď já! Pokud mám někdy hrát tyhle písně, musím si vždycky nejdřív poslechnout desky a znovu se je naučit!
Benefit je stále mé oblíbené album, ale má oblíbená basová skladba, kterou jsem hrál s JT, je "Wond'ring Again", která byla natočena pro album Aqualung, ale nakonec se objevila na "Living in the Past". To byla poslední věc, kterou jsem s nimi nahrál.
Mám stále své staré Hiwatt 100, které používám na větších vystoupeních spolu s Marshall 4x12, ale pro menší koncerty mám Ampeg B15, který je lehčí na přepravu! Syn Dave Reevese Glynn chce napsat knihu o svém otci a o Hiwattech, což bude zajímavé.
No, možná se jednou sejdeme v ČR. Vždycky jsem to tam chtěl navštívit a asi za dva roky se stěhuji zpátky do Británie, takže to budu mít mnohem blíž.

Vše nejlepší
Glenn (Cornick)

 kontakt FansClub Jethro Tull ČR: prezident Karel Brychta, webmaster Miroslav Hofbauer